категорії: блоґ-запис

У Києві стартує ІІІ міжнародний фортепіанної музики – “Каштановий рояль"

У Києві стартує ІІІ міжнародний фестиваль фортепіанної музики – «Каштановий рояль". Заснований 2013 року як фортепіанний конкурс, "Каштановий рояль" став першим у світі музичним конкурсом, кращі виконання якого завантажувалися до Вікіпедії на умовах вільної ліцензії. Ця умова лишається в силі і для цьогорічного конкурсу, тож після оголошення переможців сайт Вікісховище чекатимуть нові музичні надходження.

Цього року в рамки фестивалю «Каштановий рояль» розширені і включатимуть:

  • Міжнародний конкурс юних піаністів «Каштановий рояль» – Номінації «Соло», «Соло з оркестром», «Фортепіано плюс».
  • Міжнародний конкурс для педагогів «Виконавча майстерність»
  • Міжнародний конкурс піаністів-аматорів «Каштановий рояль». Учасники:  піаністи – аматори (дорослі та діти,  які   грають на фортепіано «для себе»)   та гранд аматори -  (піаністи, які мають музичну освіту, але  працюють по інших спеціальностях, також професійні музиканти інших спеціальностей, які грають на роялі).

Фестиваль проходитиме з 13-17 травня 2015 року в Києві в Домі освіти й культури "Майстер клас". А 15-го травня відбудеться концерт лауреатів 1-го та 2-го Міжнародних конкурсів «Каштановий рояль», членів журі та творчих партнерів фестивалю. Творчим партнером конкурсу є Державний академічний естрадно-симфонічний оркестр України, художній керівник та диригент – Микола Лисенко, який акомпануватиме учасникам номінації «Соло з оркестром».

2_afishi_royal_2015-newlogowiki2_afishi_royal_2015-newlogowiki2